Gangsterschool

Het was een eeuwigheid geleden sinds ik nog eens een jeugdboek had gelezen.  Toen ik dan ook de oproep van Uitgeverij Holland zag om deel te nemen aan een blogtour voor het boek ‘Gangster School‘ van Kate Wiseman, trok dit meteen mijn aandacht.  Daar wilde ik wel eens het fijne van weten … een berichtje sturen.  En voor ik het besefte, stak het boek in mijn brievenbus.

De stevige kaft, leuke kleur en afbeelding nodigen meteen uit om te starten met lezen. Qua uitstraling is het boek alvast een kwaliteitsproduct.  Het ziet er veelbelovend uit.  Een ideaal cadeau voor de ‘leesgierige’ jeugd !?

VOOR JOU GELEZEN

GANGSTER SCHOOL
Auteur : Kate Wiseman
Uitgever : Uitgeverij Holland
256 blz.
Genre : Jeugdboek (+ 10 jaar)

OVER KATE WISEMAN

Kate Wiseman woont en werkt in Engeland.  Ze begon als schrijver van humoristische gedichten en verhalen.  De teksten werden steeds langer en haar ideeën steeds onuitputtelijker.  Toen wist ze dat het tijd was om een boek te schrijven – en met succes : Gangsterschool is genomineerd voor een aantal bekende kinderboekenprijzen.

KORTE INHOUD

Het Rabauw College is een bijzondere school.  Hier staan geen rekenen en taal op het lesrooster, maar Dieverij, Hacken, Besluipen, Vermommen en nog veel meer vaardigheden waar elke Betrouwbare Burger van huivert … Op de Gangsterschool worden alleen kinderen van meestercriminelen toegelaten om de kneepjes van het boevenvak te leren.  Nieuwkomers Milly en Charlie zijn echter anders.  Ze willen juist voorkomen dat ze echt slechte dingen moeten doen.  Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar zonder onmiddellijk van school getrapt te worden en te eindigen op het duistere Kruimeling College ?

Toekomstige beruchtheid verzekerd!

RECENSIE

Het boek leest heel vlot : korte hoofdstukken, aangenaam lettertype, woordgebruik begrijpbaar, spannend (maar toch niet ‘te’) … Het boek is ook heel modern.  Het is grappig om te lezen hoe er aandacht wordt besteed aan moderne technologieën. Zo zijn Gsm’s en laptops een essentiële uitrusting van elke student.  Ook hacken en cybercrime hebben natuurlijk een prominente plaats in een crimineel milieu.    Ook de impact van social media komt aan bod.  Het origineelst gevonden woord in het boek vind ik de ‘Faceboef’.  Ook in de Gangsterschool wordt daar heel wat op gepost en ‘gepocht’.

Nog geen twee minuten later had hij Vingerlings e-mail al gehackt.  Zijn beveiliging is echt prut – elke beginneling zou hem kunnen hacken!

Wat ook opvalt is dat in dit gangsterboek toch veel aandacht gaat naar menselijke waarden zoals vriendschap, voor mekaar opkomen, vertrouwen, …

Toen ze weg was, dacht hij bij zichzelf : Niet vergeten om Milly te bedanken ! Zij is echt tof – niet alleen slim, maar ook best een soort van dapper.  Zou ze net zo zijn als ik ? Eens kijken of ik daarachter kan komen …

Voor mij was het boek even heerlijk uit mijn comfortzone komen, iets anders lezen dan ik de laatste jaren gewend ben.  En dat is met dit prachtige jeugdboek perfect gelukt.  Ik kijk nu al uit naar deel 2, want blijkbaar is dit het eerste boek van een hele serie.

Verder zou ik dit boek ook uitdrukkelijk adviseren als ideaal leescadeau voor een verjaardag, de komende feestdagen … of zomaar.  Uw tiener gaat van het lezen van dit boek blij en opgewekt worden!  Dit boek is geschikt zowel voor jongens als voor meisjes.  Een echte aanrader…

Mijn recensie van dit boek maakt deel uit van de blogtour rond Gangster School, georganiseerd door de uitgever ‘Uitgeverij Holland’.  Dit zijn de andere deelnemende bloggers.

41408156_1055234894669362_51738769480482816_n

Ik wil Uitgeverij Holland van harte bedanken voor deze mooie kans !

Advertenties

2 thoughts on “Gangsterschool

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.