2019 een sleuteljaar ?

Gelukkig Nieuwjaar, aan al mijn volgers!  Dat 2019 een ‘lifestyle blog jaar’ mag worden vol tijd, energie en goesting om te genieten!

Net zoals het jaar uitzwaaien een traditie is onder bloggers (lees Bye Bye 2018), worden blijkbaar ook de doelstellingen voor 2019 gedeeld met de lezers.  Zo ook voor mij ?! Ik ben in het verleden nooit zo doelbewust bezig geweest met vooruit te kijken en ‘goals’ te bepalen, laat staan er een stappenplan voor uit te werken.  Ik probeer het dit jaar even anders te doen.

Allereerst staan er het komende jaar wel wat mijlpalen op de agenda (als alles goed loopt) :

 • word ik 50 jaar in 2019
 • zal ik 25 jaar getrouwd zijn in 2019
 • zal mijn oudste dochter afstuderen en op haar eigen benen gaan staan

Vervolgens heb ik mezelf verplicht om ook eens diep na te denken over mijn eigen (vooral dan) professionele toekomst.  Is het feit dat ik 50 word doorslaggevend ? Slaat de midlife-crisis toe ? Het is vooral een feit dat, ondanks al mijn goede voornemens, ik toch een spilfiguur blijf in de rat race en daar heb ik soms écht wel eens genoeg van.

GELUKKIG NIEUWJAAR BLZ OMSLAANZoals ik herhaaldelijk in vorige blogposten heb vermeld, loop ik mezelf vaak compleet voorbij.  Ondanks alle goede voornemens, blijft het werk/carrière altijd op de eerste plaats komen en veel van mijn energie opslorpen.  Haal ik daar nog wel voldoende voldoening en respect voor mezelf uit ? Geraak ik daar niet te zwaar mentaal door uitgeput ? Is het allemaal nog de moeite waard ? Geeft mijn werk me nog voldoende energie of kost het alleen maar energie ? Of is het tijd om het roer eens om te gooien ? Feit is wel dat ik hier voor mezelf een antwoord op wil en de komende weken hier hard aan ga werken (hierover later zeker meer).

Wat voor mij wel vast staat is dat ik in 2019 mijn persoonlijke lifestyle blog verder wil laten groeien … Dat schrijven is iets wat ik, na een half jaar, nog steeds met veel passie en energie doe.  Toch komt het er veel te weinig van.  Hoe pak ik dat dan doelgericht aan ? Hoe garandeer ik dat ik me bezig hou met de dingen die ik belangrijk vind en me niet laat afleiden door zaken waar ik helemaal geen waarde aan hecht, maar die soms wel veel tijd opslorpen ?  Wellicht klinkt dit voor vele lezers wel bekend in de oren.

Ik haal hier heel wat inspiratie bij mijn collega-bloggers om doelen toch duidelijk te bepalen en er een stappenplan voor te maken.  Allerlei hulpmiddelen zoals bulo’s, agenda’s, planners, … zie ik de revue passeren.  Moeilijk om hier in het bos nog de bomen te zien.

Business_Dated_cover_461x.progressive

Uiteindelijk heb ik als hulpmiddel gekozen voor de Business Agenda 2019 van DailyGreatness omdat ik hier professionele doelen kan combineren met mijn blogdoelen.  Deze planner loopt over 1 jaar en helpt mij vooral gestructureerd gefocused te blijven op wat ik wil bereiken. Ik ben er nu 5 dagen mee aan de slag en ik moet zeggen dat het wel werkt.

In deze Business Agenda kan ik ook vlot mijn persoonlijke doelstellingen integreren.  Het zal je niet verbazen dat ik deze lijst van persoonlijke doelen heb neergeschreven :

 • Blog actief verder uitbouwen : hier zou de business planner hierboven zeker mijn leidraad moeten zijn en ik heb hiervoor duidelijk meetbare doelstellingen geschreven.
 • Voldoende ontspannen door te lezen : ik neem deel aan de Hebban Challenge om in 2019 minstens 12 boeken te lezen.
 • Voldoende ontspannen en bewegen door te wandelen : ik zou graag nog heel wat nieuwe wandelingroutes willen ontdekken en heb me voorgenomen om in 2019 in totaal minstens 2,5 miljoen stappen te wandelen.
 • Uitstelgedrag aanpakken : vooral in mijn privé kan ik mij soms moeilijk engageren om te doen wat ik gepland heb bv. een blog schrijven, de belastingaangifte indienen, aan een boek beginnen met lezen, …
 • Een reis inplannen : de eerste wandelvakantie in Noord-Frankrijk staat al in de agenda.
 • De strijd met de kilo’s nog eens aangaan : maar dat probeer ik ieder jaar …

Welke doelen heb jij gesteld ? Gebruik je ook een hulpmiddel om er mee aan de slag te gaan ?

Advertenties

5 thoughts on “2019 een sleuteljaar ?

 1. meninggever

  Allereerst een geweldig nieuw jaar 2019 uiteraard. Ik word trouwens al moe als ik lees wat jij je allemaal zelf oplegt. Nergens voor nodig hoor. Gewoon doen wat je op het pad komt. Wat het bloggen betreft, meest handig is om idd een planning te maken en vooraf aan te geven wat je wilt gaan schrijven. Dan neem je even de tijd en werkt desnoods vooruit. Doe ik ook. Geeft rust. En je kunt schuiven met de onderwerpen. Ik ben ooit overgestapt van elke dag een blogverhaal naar drie keer in de week. Dat scheelt ook veel stress. En reageren doe ik meestal in het weekend. Bij jou al een tijdje niet, want ik keek steeds naar een vaste pagina, die naar later bleek slechts een van de meerdere verhalen te zijn. Verkeerde link of zo. Ik zal je nu actiever kunnen volgen….excuus daarvoor.

  • spitsuurvrouw

   Voor jou ook de allerbeste wensen voor een gezond en succesvol 2019! Als ik iets wil veranderen aan mijn huidige ‘rat race’ leven ga ik me toch wat doelstellingen moeten opleggen, het gaat niet vanzelf komen, vrees ik ;-)! Qua blogposts heb ik me voorgenomen om toch 10 posts per maand te plaatsen (terwijl ik er de afgelopen 6 maanden maar 29 kreeg gepubliceerd). Hele uitdaging dus voor mij. Enne … leuk dat je me hierin actief gaat volgen!

 2. Sherry

  Gelukkig nieuw jaar. Hopelijk zul je slagen met al je plannen. Bijna 25 jaar getrouwd? Wow ik ben maar 4 jaar ouder. Wat een mooie jubilieum. Ga je het vieren? Ben wel erg benieuwd.
  Blog verder uitbreiden is altijd een goed idee. Heel veel succes toegewenst.

  • spitsuurvrouw

   Uiteraard gaan we dit vieren. Niet zoveel mensen houden dit vandaag nog zo lang vol, he! En mijn blog dat is een kindje, dat ga ik écht koesteren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.